Search
Close this search box.
تعیین جنسیت

تعیین جنسیت

اکثر والدین دوست دارند قبل از بارداری از جنسیت فرزند خود مطلع شوند و امروزه روش های مختلفی برای تعیین جنسیت قبل از بارداری وجود دارد و حتی در گذشته هم با روش های سنتی این کار امکان پذیر بود تا ۱۶ هفتگی نمی توان به طور دقیق جنسیت جنین را مشخص کرد اما پس از این مدت زمان با تکنیک های پزشکی و به کمک بهترین متخصص تعیین جنسیت در تهران می توان جنسیت جنین را تشخیص داد.

تعیین جنسیت صرفا یک تست مشخص نیست که جنسیت را برای همه مشخص کند و برای اطلاع از جنسیت فرزند خود باید به بهترین متخصص زنان تعیین جنسیت مراجعه کنید تا براساس مرحله بارداریتان تست موردنظر را برای شما مشخص کند.تمام این تست ها برای همه افراد قابل انجام نیستند زیرا برخی از این تست ها عوارض و خطراتی دارند و در اصل این تست ها فقط برای تعیین جنسیت نیستند بلکه پزشکان از انجام این تست ها اهداف پزشکی دارند و به دنبال اطلاعاتی از جنین هستند. به طور مثال برای تشخیص بیماری های مادرزادی مانند هایپرپلازیای خارجی مادرزادی

تعیین جنسیت چیست؟

از هفته ۱۶ بارداری با استفاده از روش های مختلف سونوگرافی می توان جنسیت جنین را تشخیص داد و اگر والدینی دوست دارند که فرزندشان جنسیت مشخصی داشته باشد می توانند با کمک متخصص زنان و زایمان تعیین جنسیت روش های تعیین جنسیت قبل از بارداری را امتحان نمایند

تعیین جنسیت قبل از بارداری

روش های تعیین جنسیت دو گروه اصلی روش های علمی و روش های سنتی دارند. در ادامه به انواع روش ها برای تعیین جنسیت اشاره خواهیم کرد.

تعیین جنسیت

تغییر رژیم غذایی برای تعیین جنسیت

رژیم غذایی یکی از درمان های سنتی برای تعیین جنسیت محسوب می شود. در صورتی که چند ماه پیش از بارداری به درستی انجام شود، تا حد زیادی می تواند نقش موثری در تعیین جنسیت جنین داشته باشد.برای تعیین جنسیت با کمک رژیم غذایی بهتر است دو تا سه ماه قبل از بارداری حتما زیر نظر یک متخصص زنان خوب، رژیم غذایی مناسبی دریافت نمایید تا دچار کمبود مواد معدنی نشوید.

مادرانی که می خواهند فرزندشان دختر شود باید لبنیات کم چرب و انواع مغزیات ، پروتئین های حیوانی و گوشت سفید (به جز کنسرو ماهی تن) مصرف کنند نقش موثری در شکل گیری جنین دختر دارند. اما نمک و شکلات و شیرینی هرگز مصرف نکنند و از رژیم غذایی خود حذف کنند.

و در صورت تمایل به داشتن فرزند پسر قبل از بارداری غذاهایی پرنمک، حبوبات فراوان، میوه های خشک حاوی پتاسیم بالا (انجیر خشک،خرما، برگه ی زردآلو و کشمش)، غذاهای شیرین فاقد کافئین مصرف نمایند. و لبنیات را از برنامه غذایی خود حذف کنند.

علاوه بر مادران ، پدران نیز قبل از بارداری باید رژیم غذایی داشته باشند غذاهایی با طبع گرم برای داشتن فرزند پسر و غذاهایی با طبع سرد و خشک برای داشتن فرزند دختر مصرف کنند.

روش IUI برای تعیین جنسیت پیش از بارداری

روش آی یو ای یکی از روش های علمی است که علاوه بر درمان نازایی ، برای تعیین جنسیت نیز بسیار کارآمد می باشد. در تعیین جنسیت با این روش، به توصیه متخصص، چند روز قبل از تعیین جنسیت مرد نباید رابطه ی جنسی و خروج منی از بدن داشته باشد. و بانوان نیز قبل از انجام آی یو آی داروهای ویژه ای استفاده می کنند تا لقاح به درستی صورت گیرد.  پس از مراجعه به پزشک نمونه های اسپرم، تحویل مرکز درمانی داده می شود. سپس اسپرم ها در محیط آزمایشگاه شستشو داده شده و بر اساس جنسیت جدا می شوند و توسط کانتر درون رحم زن منتقل می گردند. تعیین جنسیت با استفاده از آی یو آی یک روش سرپایی است و بانوان هیچ دردی احساس نخواهند کرد. اغلب پس از این روش به مراقبت خاصی نیاز نیست و بانوان قادرند به منزل برگردند. درصد موفقیت تعیین جنسیت با روش آی یو آی بالا است و در صورتی که توسط بهترین متخصص زنان انجام شود، احتمال انتقال میکروب و عفونت در آن صفر خواهد بود.

بارداری خارج رحمی و تعیین جنسیت قبل از بارداری

در صورتی که جنسیت فرزندتان برای شما مهم است و همچنین از طریق IVF که یکی از روش های بارداری (خارج رحمی) است و در آن تخمک و اسپرم خارج از رحم زن لقاح پیدا می کنند و پس از تقسیم سلولی در رحم زن قرار داده می شود اقدام به بارداری کرده اید می توانید جنسیت موردنظر خود را درخواست کنید تا فقط جنسیتی که می خواهید به رحم منتقل شود تعیین جنسیت در IVF  با صحت ۹۹ درصد تعیین می شود. هر چند احتمال چند قلو زایی در این روش نیز وجود دارد.

در حالت کلی آی وی اف چهار مرحله دارد:

 در مرحله اول داروهای هورمونی برای تحریک تخمک گذاری تجویز می شود تا بدن مادر توانایی آزادسازی تخمک با کیفیتی را داشته باشد.

  1. پس از تحریک تخمدان ها، تخمک بالغ از تخمدان ها بیرون آورده می شود.
  2. در مرحله ی سوم تخمک بالغ و اسپرم در محیط آزمایشگاه و در شرایط کنترل شده ای لقاح داده می شوند و جنین حاصله سه روز الی یک هفته در محیط آزمایشگاهی رشد می کند .

در مرحله ی پایانی جنین ایجاد شده درون رحم منتقل می شود.

تعیین جنسیت در دوران بارداری

در هفته چهاردهم بارداری با سونوگرافی می توان جنسیت جنین را تعیین کرد ولی اکثر والدین به دلیل هیجانی که دارند مایل هستند زودتر از موعد جنسیت جنین را بدانند که در ادامه به روش های تعیین جنسیت در دوران بارداری و قبل از انجام سونوگرافی خواهیم پرداخت.

تعیین جنسیت در یک ماهگی

در ماه اول و دوم قادر به شنیدن صدای قلب جنین نیستیم و فقط از روی نشانه های ظاهری می توانیم جنسیت جنین را تشخیص دهیم

در صورتی که در طول بارداری مادر دچار تورم پا شد نشان دهنده این است که جنین دختر است ولی خیلی به ندرت پیش می آید که جنین پسر موجب تورم پای مادر شود.

بروز لک های پوستی در صورت مادر نشان از جنین دختر است در صورتی که جنین پسر موجب شفافیت پوست مادر می شود.

و تنگی نفس مادر نشان از جنین پسر است.

تعیین جنسیت در دو ماهگی

  • جنین دختر موجب رشد سریع بافت پستان می شود.
  • جنین پسر موجب رشد سریع موی پای مادر می شود.
  • بانوانی که جنین آنها دختر می باشد اغلب صبح ها احساس حالت تهوع خواهند داشت.
  • جنین پسر اشتهای مادر را بیشتر می کند.
  • سردرد و دمای پایین پا نیز از نشانه های جنین پسر می باشد.

تمامی علائم فوق تقریبی بوده و تنها راه اطمینان از جنسیت جنین سونوگرافی می باشد.

تست غیر تهاجمی والدین یا NIPT

هدف اصلی NIPT  تعیین بیماری های کروموزومی مثل سندروم داون است. این تست در هفته دهم بارداری انجام می شود. این تست با نمونه گیری خون انجام می شود و خطری برای مادر ندارد و برای غربالگری نواقص ژنتیکی است و به طور دقیق نیز جنسیت جنین را مشخص می کند. در صورتی که سن افراد باردار بالای ۳۵ سال باشد و یا فرزندان قبلی نواقص ژنتیکی داشته باشند انجام این تست کاملا الزامی است.

نمونه گیری کوریونی

تست پروژهای کوریونی یا CVS  نیز یکی دیگر از تستهای غربالگری ژنتیکی در دوران بارداری است که به وسیله پرده از کوریونی جنین انجام می شود. این تست نیز در هفته دهم تا دوازدهم بارداری انجام میشود و علاوه بر اطلاعات ژنتیکی کودک ، جنسیت آن را نیز مشخص میکند. در صورتی که سن مادر بالای ۳۵ سال و مشکلات ژنتیکی داشته باشند انجام این تست توسط متخصص توصیه خواهد شد. این نیز یکی از راه های مطمئن تعیین جنسیت جنین است اما با خطراتی نیز همراه است. برخی عوارض آن گرفتگی، خونریزی و نشت مایع آمنیوتیک جنین است. خطر زایمان زود ‌رس و سقط جنین نیز از عوارض این تست است.

آمنیوسنتز

با کمک این تست می توان مشکلات رشدی جنین را با استخراج نمونه کمی از مایع آمنیوتیک در دوران بارداری تشخیص داد این تست در هفته ۱۵ تا ۱۸ بارداری انجام می شود و حدود ۳۰ دقیقه زمان می برد. شیوه انجام آن به این شکل است که ابتدا با سونوگرافی محل دقیق نوزاد مشخص می شود سپس سوزن نازکی وارد رحم مادر شده و از مایع آمنیوتیک جنین مقدار کمی برداشته می شود. خطراتی که در این تست وجود دارد گرفتگی، کبودی و لکه بینی است. خطر سقط جنین نیز وجود دارد. در کنار ارزیابی ناهنجاری های جنین تعیین جنسیت جنین نیز انجام می شود.

سونوگرافی

سونوگرافی نیز یکی از تست های معمول در بارداری است که خطری برای مادر و جنین ندارد. معمولاً برای سلامت رشدی جنین انجام می شود. و امواج فرا صوت تصویر جنین را نشان می دهد و تعیین جنسیت جنین نیز انجام می شود. بیشتر پزشکان سونوگرافی را از هفته ۱۸ تا ۲۱ بارداری توصیه می کنند، هر چند تعیین جنسیت جنین از هفته ۱۴ نیز با سونوگرافی ممکن است قابل انجام باشد. ولی تعیین جنسیت کودک با این روش به شکل صد درصدی صحیح نمی باشد و بر اساس چرخش جنین و حالت آن در شکم مادر، ممکن است دیدن اندام جنسی او توسط متخصص مشکل باشد.

بهترین متخصص زنان برای تعیین جنسیت در تهران

از دوران قبل از بارداری باید تحت نظر یک متخصص زنان خوب باشید تا روند آغاز بارداری به خوبی انجام شود و ادامه داشته باشد و برای تعیین جنسیت نیز خیالتان راحت باشد که این کار به درستی انجام شده است.

برای انتخاب بهترین متخصص زنان بایستی موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • پزشک باید در کار خود دقت و مهارت داشته باشد.
  • برای بیمار خود وقت کافی داشته باشد و با حوصله معاینه را انجام دهد.
  • به دقت به صحبت ها و انتظارات بیمار گوش فرادهد و صبور باشد.
  • تخصص کافی در این زمینه داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط