دوره بارداری ۴۰ هفته یعنی ۹ ماه و ۱۰ روز از تاریخ آخرین قاعدگی شروع می شود. در ابتدای این ماجرا، علائم مختلفی در بدن مادران باردار رخ می دهد. اگرچه علائم بارداری از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما این علائم در اکثر مادران باردار بسیار متداول است. اولین علائم بارداری یکی از جذابترین موضوعات برای زوجین هست.
علائم اولیه بارداری:
- تاخیر در پریود
- ترشحات واژن و لکه بینی
- درد کشاله ران
- تورم و ادم در بدن
- حساسیت سینه
- ضعف و خواب آلودگی
- تکرر ادرار
- تهوع و حساسیت به بو
- نوسانات احساسی
- افزایش دمای بدن
۱- تاخیر در قاعدگی
این اولین نشانه جدی بارداری است. اگرچه همیشه علامت قطعی بارداری نیست، اما تست بارداری ابتدا در خون و سپس در ادرار پس از تاخیر در قاعدگی مثبت می شود. با این حال، باید در نظر داشت که مشکلات دیگری نیز ممکن است وجود داشته باشد که باعث تاخیر در قاعدگی می شود. با وجود این، بارداری باید اولین چیزی باشد که در صورت تاخیر در قاعدگی به ذهن می رسد. اولین علامت بارداری عقب افتادن قاعدگی است.
۲- ترشحات واژن
علائم اولیه بارداری زمانی شروع می شود که اسپرم و تخمک بارور می شوند و جنین را تشکیل می دهند. دوره لانه گزینی مصادف با ۱ هفته قبل از تاریخ قاعدگی است. در طول این دوره چسبندگی، خونریزی خفیف و ترشحات واژن رخ می دهد.
۳- درد کشاله ران از جمله علائم بارداری دردناک است
در اوایل بارداری، تغییرات هورمونی در طول اتصال جنین به رحم رخ می دهد. دردی شبیه دردهای قاعدگی یک وضعیت طبیعی در اوایل بارداری است. با استراحت و مصرف آب، درد کشاله ران تا حدودی کاهش می یابد. با این حال، برای درد شدیدی که با استراحت از بین نمی رود و با خونریزی همراه است، باید با پزشک خود تماس بگیرید.
۴- تورم و ادم در بدن
تغییرات هورمونی در چرخه های قاعدگی که زنان هر ماه مشاهده می کنند، در اوایل دوران بارداری در بالاترین سطح خود قرار دارند. آب در بدن با اثرات افزایش سریع هورمون های بارداری HCG و پروژسترون حفظ می شود. به همین دلیل ادم در کل بدن به خصوص در ناحیه شکم دیده می شود.
۵- حساسیت در سینه ها
در دوران بارداری، تغییرات مختلفی در کل بدن ایجاد می شود که برای مادر شدن آماده می شوید. در نتیجه تحریک هورمونی سینه ها زیاد تر می شوند. درد هنگام لمس، ناتوانی در دراز کشیدن روی آن و حساسیت از شکایات رایج در اوایل بارداری هستند.
۶- ضعف و خواب آلودگی
هورمون پروژسترون که در ۳ ماه اول بارداری افزایش می یابد، تاثیر منفی بر مادران باردار می گذارد. بعد از ۳ ماه این شکایات کاهش می یابد و شما به حالت قبلی خود باز می گردید.
۷- تکرر ادرار
علائم بارداری مانند شکایت از تکرر ادرار و شب ادراری از ابتدای بارداری تا زایمان ادامه دارد. تغییراتی در ظرفیت مثانه به دلیل افزایش هورمون ها و رشد رحم ایجاد می شود. افزایش هورمون پروژسترون نیز این مشکلات را افزایش می دهد.
۸- حالت تهوع و حساسیت به بو
حالت تهوع شناخته شده ترین نشانه بارداری است. شکایت از حالت تهوع به موازات ترشح هورمون HCG پیشرفت می کند که در ۳ ماه اول بارداری به بالاترین حد خود می رسد. حالت تهوع در بارداری دوقلو شدیدتر است. تهوع، استفراغ و حساسیت به بویایی معمولاً بعد از ۳ ماه ادامه نمی یابد. از سوی دیگر، در برخی از زنان باردار، حالت تهوع و استفراغ ممکن است در تمام طول بارداری ادامه یابد.
۹- نوسانات عاطفی
هنگام شروع این سفر احساسی، تغییرات عاطفی نیز قابل مشاهده است. به خصوص ۳ ماه اول و ماه های آخر دوره هایی هستند که حساسیت بیشتر است. با تأثیر نوسانات هورمونی، اختلالات خلقی در دوران اولیه نیز قابل مشاهده است. افسردگی، اضطراب و افزایش استرس، سردرد بارداری شایع ترین نشانه های نوسانات عاطفی هستند.
امیدواریم در این مقاله به پاسخ سوالات خود رسیده باشید. اگر قصد مشاوره با متخصص زنان، زایمان و بهترین متخصص نازایی دارید فرم زیر را تکمیل کنید تا مشاوران با شما تماس بگیرند.
۱۰- افزایش دمای بدن
در خانم ها به دلیل تاثیر هورمون ها در دوران تخمک گذاری دمای بدن ۱ درجه افزایش می یابد. این افزایش دما با شروع بارداری ادامه می یابد. بنابراین تعریق از دیگر علائم بارداری است.
دوره بارداری شامل بزرگترین تغییراتی است که بدن شما می تواند پشت سر بگذارد. این تغییرات هورمونی، از لحاظ جسمی و روحی، شما را برای مادر شدن آماده می کند. علاوه بر علائم ذکر شده در بالا، برای هر وضعیتی که فکر می کنید طبیعی نیست، با متخصص زنان و زایمان خود مشورت کنید.