زمان یائسگی در زندگی یک زن می تواند برای برخی از زنان یک غلتک طبیعی و جسمی باشد. در طی این به اصطلاح تغییر زندگی مجموعه ای از علائم ناشی از تغییرات هورمونی در بدن زنان ظاهر می شود که ممکن است شامل گرگرفتگی، بی خوابی، نوسانات خلقی و حتی افسردگی باشد. هنگامی که زنان چنین تغییرات هورمونی ناگهانی مانند دوران یائسگی را تجربه می کنند، می تواند آن ها را در معرض خطر بیشتری برای مثال افسردگی قرار دهد.
ایا یائسگی باعث افسردگی می شود؟
برخی از راه های یائسگی و یا یائسگی زودرس که می تواند بر سلامت روان شما تأثیر بگذارد، چیست؟
هورمون های در حال نوسان در یائسگی
همان هورمون هایی که چرخه قاعدگی شما را کنترل می کنند نیز بر روی سروتونین، ماده شیمیایی مغز که باعث بهبود احساس خوشبختی و شادی می شود، تأثیر می گذارند. هنگامی که این سطح هورمون کاهش می یابد، سطح سروتونین نیز می تواند کاهش یابد، که به افزایش تحریک پذیری، اضطراب و غم کمک می کند.
مشکل خواب در یائسگی
در طی مرحله یائسگی یا قاعدگی، معمولاً خانم ها دوره های بی خوابی را تجربه می کنند. یکی از عواملی که باعث مشکلات خواب در زنان می شود، گرگرفتگی شبانه است. به نوبه خود ، کمبود خواب یا کیفیت پایین خواب می تواند احتمال افسردگی شما را افزایش دهد.
مرحله ای از زندگی نقش خود را ایفا می کند
به طور کلی فاز قبل از دوران یائسگی به طور معمول زمانی رخ می دهد که زنان ۴۰ ساله هستند. اگر ما هورمون های آشفته را از معادله حذف می کنیم، به طور کلی می تواند یک مرحله پر از استرس در زندگی باشد. وقایع زندگی که می توانند بر سلامت عاطفی ما تأثیر بگذارند، عبارت اند از:
- پیر شدن پدر و مادر
- فشارهای شغلی
- مسائل مربوط به سلامت
- ترک خانه به وسیله فرزندان
این فشارهای خارجی می تواند وقوع نوسانات خلقی را افزایش دهد و همچنین باعث ایجاد افسردگی شود.
افسردگی در گذشته و یائسگی
اگر در گذشته افسردگی را تجربه کرده اید، احتمالاً پس از نزدیک شدن به دوران یائسگی دوباره یک دوره از افسردگی را تجربه خواهید کرد. در صورت بازگشت علائم قبلی یا بروز علائم جدید، با پزشک خود صحبت کنید که ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- احساس مداوم غم، ناامیدی یا تحریک پذیری در دوران یائسگی
- از دست دادن اشتها یا پرخوری
- خواب زیاد یا بی خوابی
- خستگی طاقت فرسا و / یا عدم انگیزه
- از دست دادن علاقه به فعالیتهایی که قبلاً از آنها لذت می بردید
- مشکل در تصمیم گیری و حفظ اطلاعات
- افکار خودکشی
ایجاد تنظیماتی در شیوه زندگی شما همچنین می تواند به کاهش علائم دوران یائسگی کمک کرده و سلامتی پس از یائسگی را تقویت کند. اتخاذ عادت های سالم شامل خوردن یک رژیم غذایی مغذی ، ورزش منظم و محدود کردن مصرف کافئین همیشه تصمیمات خوبی است. این فعالیت ها به شما کمک می کند تا این مرحله از زندگی خود را بهتر از سر بگذرانید.
وقتی علائم دوران یائسگی طاقت فرسا شد ، حتماً آنها را با پزشک خود در میان بگذارید. این سایت برای کمک به شما در این دوره از زندگی خود و یافتن راه هایی برای تسکین علائم شما در اینجا است. همچنین با تماس با دکتر مهرنوش امیری، متخصص زنان و زایمان می تواند به شما در رابطه با درمان ناباروری ، تزریق چربی به واژن ، عملجراحی لابیاپلاستی نیز مشاوره دهد، تنها کافی است با ما تماس بگیرید.