Search
Close this search box.
آزمایش ایمونوگلوبین

آزمایش ایمونوگلوبین چیست و چه کسانی می توانند آن را انجام دهند؟

آزمایش ایمونوگلوبین چیست؟

پروتئین های Y شکل که بخشی از سیستم ایمنی بدن هستند و با مواد خارجی موجود در بدن مبارزه می کنند، با نام پزشکی آن آنتی بادی یا “ایمونوگلوبولین” نامیده می شوند. این مواد خارجی که به عنوان آنتی ژن شناخته می شوند، می توانند هر باکتری، ویروس یا ماده شیمیایی باشند. هر نوع آنتی بادی تولید شده برای مواد خارجی منحصر به فرد است و برای تشخیص ساختار روی آنتی ژن استفاده می شود.

بنابراین، آنتی‌بادی‌ها به آنتی‌ژن‌ها متصل می‌شوند تا آن‌ها را از بدن خارج کرده و کمپلکس‌هایی برای سیستم ایمنی تشکیل دهند. آزمایش ایمونوگلوبین که “آزمایش سرولوژی” نامیده می شود، فرآیندی است برای تشخیص وجود یک آنتی بادی خاص در نمونه خون گرفته شده از فرد یا تعیین مقدار در صورت وجود. برخی از تست های آنتی بادی بر روی نوع خاصی از آنتی بادی تمرکز می کنند. برای مثال، رایج ترین آزمایشات آنتی بادی IgM، IgG و IgE هستند.هدف از آزمایش ایمونوگلوبین به شرح زیر است:

آزمایش ایمونوگلوبینبرای ارزیابی وضعیت ایمنی ایجاد شده در برابر یک میکروارگانیسم خاص،

نظارت بر سیر یک عفونت خاص،

ارزیابی قرار گرفتن در معرض یک آنتی ژن عفونی،

بررسی دلایل واکنش انتقال خون یا رد عضو پیوندی توسط بدن،

برای تشخیص مشکلات ناشی از آلرژی، هپاتیت، HIV، بیماری های کبدی، سیفلیس، لوپوس، تیروئید یا اختلالات خود ایمنی.

عکس آزمایش ایمونوگلوبین

چه کسانی برای آزمایش ایمونوگلوبین انتخاب می شوند؟

انواع تست های آنتی بادی برای افرادی که تصور می شود باکتری یا ویروس در بدن خود دارند اعمال می شود. به عنوان مثال، آزمایش ایمونوگلوبین IgG. برای تشخیص، نظارت یا ارزیابی وضعیت ایمنی افرادی که در معرض یک بیماری عفونی قرار گرفته اند استفاده می شود.

بیشتر بخوانید : بهترین متخصص نازایی

به طور مشابه، آزمایش ایمونوگلوبین IgM برای بیماران اعمال شد. برای تشخیص بیماری های عفونی در سیستم گردش خون و لنفاوی و تعیین وضعیت ایمنی انجام می شود. بر خلاف اینها، آزمایش ایمونوگلوبین IgA است. اغلب در موارد تشخیص بیماری سلیاک و ارزیابی نارسایی سیستم ایمنی ترجیح داده می شود.

آزمایش ایمونوگلوبینآزمایش ایمونوگلوبین و ارتباط آن با کووید ۱۹

آزمایش ایمونوگلوبین به آزمایشی تبدیل شده است که اخیراً به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا بسیار شنیده شده است. در چارچوب لغو اقدامات پیشگیرانه انجام شده به دلیل شیوع همه گیر و جلوگیری از گسترش موج دوم، آزمایش های آنتی بادی، به ویژه افرادی که در برابر نوع جدید ویروس کرونا مصون هستند، شروع شده است.

 با این حال، آزمایش های آنتی بادی نیز برای شناسایی افرادی که آلوده شده اند اما علائمی از خود نشان نداده اند، استفاده می شود. علاوه بر این، مشخص است که افراد بدون علامتی نیز وجود دارند که حتی اگر حامل ویروس باشند، علائمی از خود نشان نمی دهند.

این افراد به این دلیل مهم می شوند که خطر ابتلا به دیگران را دارند، حتی اگر خودشان به شکل خفیف کووید-۱۹ مبتلا باشند. از این نظر، آزمایش های آنتی بادی هم از نظر تعیین اعداد واقعی و هم ارزیابی سطح ایمنی جمعیت ها مهم است. علاوه بر این، از آن پشتیبانی می شود تا برای درک میزان شیوع بیماری در سراسر جهان برای آزمایش ایمونوگلوبین در مقیاس جهانی استفاده شود. آزمایش ایمونوگلوبین نیز توسط وزارت بهداشت پشتیبانی می شود.

 به عبارت دیگر، اگرچه نتیجه مثبت آزمایش ایمونوگلوبین به معنای ورود ویروس به بدن است، اما هنوز مشخص نیست که آیا ایمنی در برابر کووید-۱۹ ایجاد شده است یا خیر. در این زمینه، هیچ آزمایشی برای تشخیص مصونیت در برابر کووید-۱۹ وجود ندارد. در یادداشت اطلاعاتی منتشر شده توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO)، اعلام کردند که تحقیقات و مطالعات در مورد توسعه آنتی بادی ها علیه ویروس همچنان ادامه دارد.

WHO با بیان اینکه بیشتر مطالعات انجام شده این است که افرادی که بیمار می شوند و از ویروس بهبود می یابند، آنتی بادی تولید می کنند و سپس سطح آنتی بادی آنها در سطوح پایین باقی می ماند، WHO همچنین بیان می کند که یک سیستم ایمنی قوی ممکن است در نتیجه بهبودی موثر باشد. با این حال، هنوز مشخص نیست که ایمنی در برابر کووید-۱۹ در طول فرآیند بهبود ایجاد شده باشد.

آزمایش ایمونوگلوبین در تهران

آزمایش ایمونوگلوبین چگونه انجام می شود؟

در طول استفاده از آزمایش ایمونوگلوبین برای کووید-۱۹، انواع مختلف آنتی بادی ها با روش های مختلف تجزیه وتحلیل می شوند. اینها ایمونوگلوبولین های IgG، IgM و IgA هستند.آزمایش ایمونوگلوبین به دو روش ساده انجام می شود. اولین مورد از این کیت های تشخیص سریع است. این کیت ها که در خانه هم قابل استفاده هستند در ۱۵ دقیقه نتیجه می دهند. با این حال، از آنجایی که تولید آنتی بادی ها زمان مشخصی را می طلبد، نتایج آزمایش در روزهای اول پس از ورود ویروس به بدن قابل اعتماد نیست.

روش دوم برای آزمایش ایمونوگلوبین، نمونه های خونی است که در محیط آزمایشگاهی تجزیه و تحلیل می شود.

آزمایش با نمونه خون نتایج دقیق تری می دهد. از آنجایی که این نمونه ها در محیط آزمایشگاهی به دقت بررسی می شوند، پس از مدت زمانی طولانی مانند ۳-۵ روز نتیجه می دهند. نتیجه مثبت تست سرولوژیکی برای تشخیص آنتی بادی های IgA و IgM در برابر عفونت کووید-۱۹ نشان می دهد که فرد اخیراً مبتلا شده است. با ویروس مواجه شد از سوی دیگر، در بیمارانی که اخیراً آلوده شده اند، نتیجه آزمایش نیز ممکن است منفی دیده شود، زیرا هنوز زمان کافی برای ایجاد آنتی بادی در پاسخ به ویروس سپری نشده است.

تشخیص مثبت آنتی بادی های IgG در آزمایش نشان می دهد که آنها در معرض کووید-۱۹ قرار گرفته اند. سطوح مثبت این آنتی بادی معمولاً در عرض ۱۰ روز از شروع اولین علائم رخ می دهد. شاخص درک پاسخ سیستم ایمنی فرد به ویروس، پاسخ مثبت آنتی بادی IgG است. این نتیجه به ویژه در شناسایی افرادی که این بیماری را بدون علامت تجربه کرده اند، اهمیت بیشتری پیدا می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط