Search
Close this search box.
کولپوسکوپی

کولپوسکوپی چیست و چگونگی انجام آن

اگر برای فردی با انجام آزمایش پاپ اسمیر مشخص شود که به ویروس HPV مبتلا است انجام کولپوسکوپی برای تشخیص قطعی ضروری است .

کولپوسکوپی روشی بدون درد است که بدون بی حسی و بیهوشی در مطب یا کلینیک انجام می شود و به بستری هم نیازی ندارد و فقط برای تشخیص قطعی بیماری هایی چون ویروس HPV انجام می شود.

ویروس HPV وارد سلولها می شود و با سلولها زندگی می کند و اگر فردی زیر سی سال سن داشته باشد و سیستم ایمنی بدن آن قوی باشد با ویروس مقابله کرده و در عرض یکی دو سال می تواند بهبود یابد ولی در اکثریت افرادی که بالای سی سال سن دارند ویروس با سلول های بدن همزیستی خواهد داشت و تا آخر عمر در بدن فرد باقی می ماند.

در چه صورتی ویروس HPV بدخیم می شود؟

در صورتی که فرد مبتلا به HPV دارای بیماری های روحی و جسمی باشد و سیستم ایمنی بدنش ضعیف شود ویروس تغییر می کند و بدخیم می شود و به بدن غلبه می کند که منجر به ابتلا به بیماری سرطان دهانه رحم می شود بنابراین متخصصین زنان افراد مبتلا به این ویروس را تحت نظر می گیرند و با تجویز داروهایی برای پیشگیری از ابتلا به عفونت به درمان کمک می کنند تا فرد دچار هیچ گونه عفونتی نشود و سیستم ایمنی بدنش قوی شود تا بتواند در برابر این ویروس مقابله کند.

تزریق واکسن HPV

تزریق واکسن گارداسیل برای پیشگیری از ابتلا به ویروس HPV است که بهترین زمان برای تزریق آن در دهه بیست سالگی است اگر در این دوره تزریق نکردید می توانید در دهه سی سالگی بزنید و حتی متخصصین به افرادی که مبتلا به ویروس HPV هستند توصیه می کند که تزریق کنند تا به سایر ویروس ها مبتلا نشوند و سیستم ایمنی بدنشان در برابر ویروسها قوی شود واکسن گارداسیل فقط بر علیه چهار تیپ ویروس مقابله می کند در حالی که ۱۵۰ نوع تیپ ویروسی داریم با این حال تزریق واکسن خیلی بهتر از تزریق نکردن آن است.

طریقه انجام کولپوسکوپی

این روشش کاملا بدون درد است و بدون بی حسی انجام می شود. در این روش فرد به حالت معاینه روی تخت دراز می کشد و ماده ای قهوه ای رنگ به دهانه رحم بیمار زده می شود تا موجب تغییر رنگ سلول آسیب دیده شود و به راحتی قابل مشاهده باشد و سپس دستگاهی به نام کولپوسکوپ که مانند میکروسکوپ است در دهانه رحم قرار می گیرد و با بزرگ نمایی به پزشک کمک می کند تا بتواند دقیق دهانه رحم بیمار را ببیند و بررسی کند و در آخر از قسمت های آسیب دیده تیکه برداری می شود و به پاتولوژی ارسال می گردد تا دقیق تر بیماری فرد بررسی شود .

آمادگی قبل از کولپوسکوپی

  • نیازی به ناشتا بودن نیست می توانید قبل از انجام کولپوسکوپی غذا میل کنید.
  • نباید عفونت واژن داشته باشید در صورت ابتلا به عفونت قبل از انجام کولپوسکوپی باید درمان شود زیرا وجود عفونت و ترشح سبب تغییر نتایج و دقیق نبودن آن می شود.
  • در صورت احساس تپش قلب قبل از انجام کولپوسکوپی می توانید قرص پروپرانول یا شیاف و مفنامیک اسید و مسکن برای آرام بخشی مصرف کنید تا احساس ترس و نگرانی نداشته باشید.

بهترین زمان انجام کولپوسکوپی

بهترین زمان بعد از تمام شدن دوره عادت ماهانه و بدون رابطه جنسی است.

مراقبت های پس از بررسی پاتولوژی

پس از بررسی سلول آسیب دیده در پاتولوژی اگر تغییرات سلولی رخ نداده باشد هر شش ماه یکبار باید معاینه و پاپ اسمیر انجام شود اما در صورتی که تغییرات سلولی رخ داده باشد براساس تغییرات تصمیم گیری سخت می شود و باید توسط بهترین متخصص زنان در تهران انجام شود.

مراقبت های پس از کولپوسکوپی

مدت زمان انجام کولپوسکوپی ده تا بیست دقیقه است و روشی بدون درد است نیازی به استراحت ندارد اگر احیانا فردی احساس درد داشت می تواند مسکن یا شیاف مصرف کند .

ممکن است پس از کولپوسکوپی ترشحات قهوه ای رنگ داشته باشید که به دلیل مواد قهوه ای رنگی است که به دهانه رحم قبل از انجام کولپوسکوپی زده می شود که جای نگرانی نیست و ممکن است تا هفت الی ده روز ادامه داشته باشد و به هیچ وجه نباید رابطه جنسی داشته باشید تا ترمیم شود.

نقش پزشک در انجام کولپوسکوپی

این روش تشخیصی بسیار سریع و راحت است اما باید پزشک تجربه و مهارت کافی در انجام آن داشته باشد چون در برخی موارد فرد به ویروس مبتلا است اما تغییرات سلولی سطحی است و قابل مشاهده نیست در این صورت اگر پزشک مهارت کافی داشته باشد می داند که از کدام نواحی بیوپسی یا تیکه برداری انجام شود پس به همین علت قبل از مراجعه تحقیقات لازم را در خصوص بهترین متخصص زنان در تهران داشته باشید.

نتیجه گیری

  • اگر نتیجه تست HPV مثبت شد انجام کولپوسکوپی ضروری است و فرد نباید ترس و نگرانی داشته باشد زیرا سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود و نمی تواند در برابر ویروس مقابله کند .
  • درمان دارویی برای ویروس HPV وجود ندارد و فقط متخصص با تجویز داروهایی برای پیشگیری یا درمان عفونت اقدام می کند و سیستم ایمنی بدن فرد را تقویت می کند.
  • در برخی مواقع تغییر سبک زندگی ، انجام ورزش و یوگا و لیزر درمانی و پلاسما و مکمل های غذایی و کاهش استرس به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و بدن در برابر ویروس مقاومت می کند و ویروس از بین می رود.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط